Англійську мову зроблять обов'язковою для вступу до університетів

Англійську мову зроблять обов'язковою для вступу до університетів

Міністерство освіти та науки створило концепцію розвитку англійської мови в університетах. Так, рівень знання англійської B1 стане обов'язковим у 2023 році для вступу абітурієнтів до ВНЗ.

Вимогаобов'язкової англійської для студентів бакалаврату буде введена незалежно від спеціальності, йдеться на сайтіМОН.

Важливо:Вступна кампанія-2019: нюанси та зміни в процедуріВступна кампанія-2019: нюанси та зміни в процедурі

Абітурієнти будуть повинні засвоїти іноземну мову на рівні В1 +, якщо вонихочуть отримати диплом. Для старших рівнів – магістри і доктори філософії – обов'язковим буде рівень В2.

За словами міністерки МОН Лілії Гриневич, уцьому сучасномусвіті з науковими відносинами в різних сферах, всі говорять між собою англійською мовою. "Тому зростає важливість знання англійської мови всіма фахівцями. І сьогодні, коли ми дивимося на Україну, то наша країна за рівнем знання англійської мови знаходиться на 28 місці з 32. Ми втрачаємо свій потенціал через те, що наші фахівці не знають англійської мови", – додала вона.

Проте, якщо абітурієнт знає англійську на рівні нижче В1, це не позбавитьйого права брати участь в конкурсі на вступ до вищої освіти в звичайному режимі, але такі абітурієнти до початку навчального року мають пройти мовні курсидля досягнення рівня В1.

Які предмети зараз є обов'язковими для вступу?

• Українська мова і література,

•Математика або Історія України (на вибір),

•Ще один предмет з переліку: історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Кiлькiсть переглядiв: 0