9 листопада-День української мови та писемності

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця.

9 листопада - День української мови та писемності. Це свято було встановлено Указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.

Українська мова - це велика культура та історія. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка і Лесі Українки, Нечуя-Левицького і Коцюбинського.

Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав:«Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

Заходи, щодо Дня української писемності

Фестиваль" Наша мова калинова" о 09.10

а)конкурс читців кращих поезій про українську мову

б) Свято української пісні

Написання єдиного диктанту

Кiлькiсть переглядiв: 0