МОН України пропонує до громадського обговорення проект професійного стандарту на професію «Вчитель початкової школи»

Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проект професійного стандарту на професію " Вчитель початкової школи".

Проект професійного стандарту розроблено на виконання статті 51 Закону України "Про освіту" та розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 1077-р " Про затвердження плану заходів і впровадження Національної рамки кваліфікацій на 2016-2020 роки" з метою розвитку національної системи кваліфікацій.

Документом визначено основну мету професійної діяльності вчителя початкової школи, зокрема,умови праці,наявність спеціальних специфічних вимог до роботи за професією,особливі умови допущення до роботи, документи, що підтверджують кваліфікацію.

Також стандартом визначено особливості навчання та професійне навчання за професією, перелік трудових функцій та опис компетентностей ,знань,умінь та навичок,необхідних для їх виконання.

Зауваження та пропозиції до проекту стандарту на професію " Вчитель початкової школи" приймаються Міністерством освіти до 23 січня 2018 року.

Кiлькiсть переглядiв: 0