Санітарні норми використання комп'ютерів у школах скасовані.

Санітарні норми використання комп'ютерів у школах скасовані.

Міністерство охорони здоров’я скасувало державні санітарні правила та норми влаштування і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки в навчальних закладах.

Відповідний наказ підписаний в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун:

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 709 від 26 червня 2017 року

Про визнання такими, що втратили чинність,
Державні санітарні правила та норми «Влаштування
і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки
в навчальних закладах та режим праці учнів
на персональних комп'ютерах» ДСанПіН 5.5.6.009-98.

Відповідно до абзацу першого пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267, НАКАЗУЮ:

1. Визнати такими, що втратили чинність, Державні санітарні правила та норми «Влаштування і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах» ДСанПіН 5.5.6.009-98, затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30 грудня 1998 року № 9.

2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника міністра з питань європейської інтеграції Сивак О.В.

В.о. міністра У. Супрун

У МОН повідомили про намір Міністерства освіти провести аудит комп'ютерного обладнання шкіл і за його результатами планувати подальшу комп’ютеризацію інформаційного освітнього простору.

У системі середньої освіти на обліку стоїть значна кількість комп’ютерів, але немає повного розуміння, в якому вони стані та яка кількість з них реально функціонує.

Про це розповіла міністр освіти Лілія Гриневич під час зустрічі з керівником по роботі з закладами освіти «Microsoft Україна» Наталією Дорош.

«Ми не можемо почати процес зі створення інформаційного освітнього простору без чіткого розуміння, якими інструментами ми володіємо та скільки дітей у школі реально мають доступ до комп’ютерів. Таким чином, нам потрібно провести аудит обладнання і за його результатами планувати подальшу комп’ютеризацію», – пояснила Лілія Гриневич.

Нагадуємо, що 2016 року урядом КНР було надано технічну допомогу уряду України у вигляді передачі 23,5 тис комп’ютерів для загальноосвітніх шкіл.

Кiлькiсть переглядiв: 0